Ciclism

MTS anuleaza alegerea noului presedinte al Federatiei Romane de Ciclism. Eduard Novak explica decizia

Tensiune in sportul cu pedale din Romania, dupa ce Eduard Novak, noul ministru al Tineretului si Sportului si fostul presedinte al Federatiei Romane de Ciclism, a anuntat anularea alegerilor din 13 martie de catre institutia pe care o reprezinta.

”Astăzi, 19 martie, MTS a emis decizia de suspendare a hotărârii AG de Alegeri a FR Ciclism din data de 13 martie. Motivul îl reprezintă componența Adunării Generale, ultima înregistrată și validată în instanță fiind cea din 10 februarie 2017, care apare și în Registrul Special Federații.

”Adunarea Generală din 13 martie a fost convocată cu o altă componență, respectiv cea rezultată în urma Adunării Generale din 2019, nevalidată de instanță. Există prevederi legale care dau dreptate ambelor abordări, dar, așa cum am solicitat și celorlalte federații sportive naționale, toate federațiile sportive trebuie să intre în deplină legalitate și conformitate cu legea sportului.

”Decizia emisă astăzi de Ministerul Tineretului și Sportului nu afectează funcționarea FR Ciclism, deoarece până în momentul de față i s-a alocat un buget de 2.350.000 de lei pentru anul 2021, sumă ce poate fi suplimentată, la fel cum s-a întâmplat și în anii precedenți. De asemenea, FR Ciclism are o conducere validă în momentul de față, reprezentată de Consiliul de Administrație ales în 2017. Repet, funcționarea FR Ciclism nu este împietată în niciun fel de decizia emisă astăzi”, a scris Eduard Novak pe pagina personala de Facebook.

Raspunsul lui Ciocan

”MTS are motive să ia această decizie de suspendare a Adunării Generale de Alegeri. Poate că eu şi domnul Novak nu suntem cei mai buni prieteni din lume, dar nu cred că este un război”, a declarat Alexandru Ciocan pentru AGERPRES.

Ciocan se arata optimist ca va fi din nou ales presedinte al FRC la alegerile programate peste cateva luni.

Fost ciclist de performanta, Alexandru Ciocan (42 ani) a castigat alegerile pentru postul de presedinte al Federatiei Romane de Ciclism desfasurate in 13 martie la Sibiu.

Ciocan a obtinut 47 de voturi din partea celor 74 de membri ai Adunarii Generale.

Pe urmatoarele locuri s-au clasat Szabolcs Sebestyen (21 de voturi), Traian Vasile Goga (3 voturi) si Mariana Macovei (3 voturi).

Alex Ciocan a organizat mai multe concursuri de sosea sub titulatura Road Grand Prix si mai este cunoscut pentru comentariile de ciclism la postul Eurosport.



MTS anuleaza alegerea noului presedinte al Federatiei Romane de Ciclism. Eduard Novak explica decizia