Ciclism

Mathieu Van Der Poel câștigă în premieră Paris – Roubaix. A fost cea mai rapidă ediție din istorie în Infernul Nordului

Sursă foto: https://twitter.com/parisroubaix

Ciclistul olandez Mathieu Van Der Poel s-a impus pentru prima dată în carieră în Paris – Roubaix, cursă cunoscută ca ”Infernul Nordului” pentru dificultatea ridicată de cele 29 de sectoare de pavate care totalizează 55 de kilometri din totalul de 256.6 ai cursei.

Echipier la Alpecin-Deceuninck, Mathieu Van Der Poel a dat atacul decisiv pe ultimul sector cu pavate de cinci stele ca nivel de dificultate denumit Carrefour de l’Arbre, cu 15 kilometri înaintea liniei de sosire.

Un concurs favorabil de împrejurărari a făcut ca Van Der Poel să rămână singur în fruntea cursei, doi dintre rivalii din cursă având probleme.

Mai întâi germanul John Degenkolb, un fost câștigător al cursei Paris-Roubaix, a căzut la o fază înca nu mult a lipsit să fie antrenat și Van Der Poel.

Belgienul Wout Van Aert a profitat de acel moment pentru a ataca pe dificilul sector de pavate Carrefour de l’Arbre. Van Der Poel a fost singurul care a reușit să răspundă și să vină lângă rivalul său din copilărie.

Ceea ce părea a fi o răfuială în doi care va fi decisă pe velodromul din Roubaix s-a transformat într-o cursă solitară cu Van Der Poel lansat de unul singur spre linia de sosire.

Van Aert a spart la ieșirea din Carrefour de l’Arbre și astfel Van Der Poel rămânea singur în frunte cu un avans de 25 de secunde pe care în ultimi 15 kilometri l-a transformat în ecartul câștigător de 46 de secunde.

Echipa Alpecin- Deceuninck a reușit dubla, după ce Jasper Philipsen a câștigat sprintul pentru locul doi cu Van Aert.

Pentru Van Der Poel este a doua victorie într-o cursă monument în acest an, după ce a reușit să se impună în Milano – San Remo la finalul lunii martie.

Olandezul de la Alpecin a încheiat pe doi în urmă cu o săptămână în Turul Flandrei, unde slovenul Tadej Pogacar l-a privat de a treia victorie din carieră.

Așadar, patru monumente în palmaresul lui Van Der Poel, ciclistul care a declanșat ostilitățile în Paris – Roubaix, cu 102 kilometri rămași din cei 256.5 programați inițial.

Cursa din acest a fost cea mai rapidă din istoria de 120 de ediții în Paris – Roubaix, cu o medie de 46.84km/h.

Odată cu Paris – Roubaix s-a încheiat calendarul clasicelor de primăvară pe pavate, în perioada următoare fiind programate cursele de o zi din zona Ardenilor, cum ar fi Amstel Gold, Săgeata Valonă și Liege-Bastogne-Liege, cea mai veche cursă de o zi din ciclismul mondial.



Mathieu Van Der Poel câștigă în premieră Paris – Roubaix. A fost cea mai rapidă ediție din istorie în Infernul Nordului