Ciclism

Liderul cataratorilor castiga de ziua Frantei in Marea Bucla

Sursă foto: twitter.com

Warren Barguil a obtinut victoria in etapa a 13-a din Turul Frantei, o mansa rapida de doar 101 kilometri intre Saint-Girons si Foix.

Purtator al tricoului alb cu buline rosii, Barguil a obtinut victoria la un sprint redus in patru, impunandu-se in fata columbianului Nairo Quintana si a spaniolului Alberto Contador.

Un alt iberic, Mikel Landa, a sosit al patrulea la doua secunde in urma celor enumerati mai sus dupa o operatiune care il aduce pe rutierul de la Sky pe pozitia a cincea in ierarhia generala.

Cursa a fost animata de Mur de Peguere, catarare de categoria intai care a propus in sectiunea finala un adevarat zid asa cum ii spune si numele, cu pante care au ajuns si pana la 18%.

Contador si Landa au atacat devreme si s-au mentinut in fruntea cursei pana aproape de punctul de maxim al Mur de Peguere, cand cei doi au fost ajunsi din spate de Barguil si Quintana. Francezul a trecut primul in punctul de maxim si a pus mana pe alte zece puncte in ierarhia cataratorilor.

A urmat o lunga coborare de 25 kilometri pana la linia de sosire, portiune a etapei animata de atacurile date in grupul tricoului galben.

Italianul Fabio Aru a fost testat serios de Chris Froome care, ajutat de coechipierul sau Michal Kwiatkovski, a incercat de mai multe ori sa se desprinda.

Acelasi lucru l-au incercat Daniel Martin si Simon Yates, rutieri care au smuls in extremis un pumn de secunde, mai precis noua.

Ordinea la varful ierarhiei generale nu s-a schimbat, Aru pastrandu-si tricoul galben pentru sase secunde in fata lui Froome, in timp ce Bardet a ramas pe trei la 25 secunde. Rigoberto Uran este al patrulea la 55 secunde, in timp ce Landa a ajuns pe cinci la 1:09. Alberto Contador revine dupa aceasta etapa in topul 10 la 5:22 de lider.



Liderul cataratorilor castiga de ziua Frantei in Marea Bucla