Ciclism

Kittel castiga la sprint etapa a doua din Turul Dubaiului pe palmier

Germanul Marcel Kittel de la noua echipa Giant-Shimano nu a avut rival, miercuri, la sprintul final care a decis invingatorul de etapa in Turul Dubaiului.

Kittel s-a impus la pas in fata slovacului Peter Sagan (Cannondale) si a avut timp chiar pentru o poza cu mana ridicata in timp ce trecea linia de sosire.

Podiumul etapei a fost completat de americanul Taylor Phinney (BMC), rutier care si-a pastrat astfel tricoul albastru de lider in clasamentul general.

Mare favorit la victoria de etapa, britanicul Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) s-a vazut inchis in pluton la intrarea in ultimul kilometru si nu a reusit sa mai iasa pentru a conta la sprint.

Etapa a doua din Turul Dubaiului a purtat caravana ciclista pe un traseu sportiv, asa cum l-au denumit organizatorii, in lungime de 122 kilometri cu finalul pe celebra Palm Jumeirah, insula artificiala in forma de palmier.

Francisco “Paco” Mancebo, rutier cunoscut pentru cele cinci clasari ale sale in topul zece al Turului Frantei la inceputul anilor  intre 2000 si 2005 s-a aflat in evadarea zilei, fiind ajuns de pluton la intrarea in ultimii zece kilometri.

Rezultatele etapei a 2-a:



Kittel castiga la sprint etapa a doua din Turul Dubaiului pe palmier