Turul Italiei

Weening se impune in fata lui Malacarne la Sestola

Olandezul Pieter Weening de la echipa Belkin a castigat etapa a 9-a din Turul Italia, mansa disputata pe un traseu de 172 kilometri intre Lugo si Sestola.

Pentru a doua zi la rand plutonul Turului Italiei a ajuns la altitudine, iar finalul a fost din nou in catarare. De aceasta data insa, diferit fata de ziua anterioara, evadatii au controlat cursa si doi dintre acestia s-au luptat pentru victorie.

Weening a avut picioare mai puternice pe urcusul final de la Sestola si l-a devansat pe Malacarne, colegul sau de evadare de la Europcar din grupul initial de 14 rutieri care s-a format la kilometrul 50.

Plecat in urmarirea celor doi, italianul Domenico Pozzovico de la AG2R a completat podiumul si a reusit sa recupereze 26 de secunde din ecartul care il separa de liderul cursei la general, australianul Cadel Evans.

Liderul lui BMC si-a pastrat tricoul roz si continua sa conduca cu acelasi avans de 57 de secunde in fata columbianului Rigoberto Uran.

Turul Italiei va fi mai interesant si disputat pe masura ce ne apropiem de etapele de munte inalt, unde rutierii cu pretentii la victoria finala vor scoate artileria la vedere.

Si nu sunt putini deloc cei care ravnesc la tricoul roz, primii unsprezece la general fiind incadrati in doar doua minute.

Luni este zi de pauza, iar de marti cursa va fi reluata cu o etapa de tranzitie favorabila sprinterilor intre Modena si Salsomaggiore pe distanta a 184 kilometri.



Weening se impune in fata lui Malacarne la Sestola