Turul Italiei

Turul Italiei continua in memoria lui Weylandt

A 94-a editie a Turului Italiei merge mai departe dupa tragedia din etapa a 3-a, cand rutierul belgian Wouter Weylandt si-a pierdut viata intr-un accident petrecut pe coborare. Marti este programata etapa a 4-a, o mansa care va purta caravana indoliata intre Genova Quarto dei Mille si Livorno.
Indurerari de disparitia tragica a coechipierului lor, ciclistii formatiei Leopard-Trek au anuntat ca vor continua participarea in Turului Italiei din respect pentru cel care a fost Wouter Weylandt si pentru lumea ciclismului.

Cu toate acestea, conducerea echipei a anuntat prin vocea directorului sportiv Nygaard ca oricine vrea sa nu participe in continuare la cursa este liber sa o faca fara nicio problema.

La randul sau, directorul cursei, Angelo Zomegnan, declarase, luni seara, ca va accepta orice decizie din partea rutierilor cu privire la etapa a 4-a.

In cele din urma s-a hotarat ca intrecerea va merge mai departe, dupa ce la inceputul mansei se va pastra un moment de reculegere in memoria lui Wouter Weylandt.

Onlinesport


Turul Italiei continua in memoria lui Weylandt