Turul Italiei

Tricoul roz va fi purtat pentru Weylandt. Reactia plutonului la tragica disparitie a belgianului

Socat de accidentul tragic suferit de colegul lor Wouter Weylandt in etapa a 3-a a Turului Italiei, ciclistii prezenti in caravana si nu numai au reactionat la unison cu declaratii in memoria rutierului belgian.
Devenit lider al cursei dupa etapa a 3-a, castigata de spaniolul Angel Vicioso (Androni-Giocattoli), britanicul David Millar (Garmin) a declarat ca va purta tricoul roz in memoria lui Weylandt.

''Voi purta tricoul, dar va fi in memoria lui Wouter. Nu va fi nicio celebrare a reusitei mele, nicio glorie, doar tristete. In echipa noastra il avem pe unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Wouter, Tyler (n.r. - Farrar), care intr-un fel a fost fratele european al sau.

''Zilele care urmeaza vor fi foarte dificile pentru noi ciclistii, dar pentru Tyler, prietenii si familia lui Wouter va fi o viata intreaga de tristete si durere.

''Iubesc ciclismul si intotdeauna am fost incantat de aura epica pe care acesta o are. Moartea lui Wouter insa trece peste ceea ce sportul nostru presupune. Este o tragedie la care noi ca sportivi nu ne asteptam, desi traim alaturi de aceasta in fiecare zi, complet orbi la pericolele la care ne supunem.

"Wouter era un sprinter, ceea ce inseamna ca era unul dintre cei mai talentati ciclisti din pluton, iar ceea ce s-a intamplat cu el arata riscurile pe care le asumam cu fiecare kilometru parcurs'', a declarat David Millar intr-un emotionant discurs.

Alte reactii din plutonul profesionist

Vincenzo Nibali (Liquigas): Nu pot gasi cuvinte pentru a-mi exprima durerea. Este ceva ireal si toate gandurile mele se indreapta spre sotia lui (Sophie), familie si prieteni. Ciao Wouter!

Ivan Basso (Liquigas): Este incredibil cat poate fi de tragic destinul. Condoleantele mele si o imbratisare pentru familie si prieteni. Odihneste-te in pace, Wouter.

Johan Musseuw (fost mare ciclist belgian de clasice): Cand l-am vazut la pamant, am stiut imediat ca este ceva grav. Amintirea lui Casartelli mi-a revenit imediat. Cu totii suntem indoliati. Weylandt era un ciclist tanar, care avea toata viata inaintea lui.

Bjarne Riis (castigator al Turului Frantei in 1996 si in prezent propietar al echipei Saxo Bank): Intr-o zi ca aceasta, toata discutia despre rezultate este irelevanta. Este o tragedie devastatoare pentru familia lui Wouter, prieteni, coechipieri si echipa. Condoleantele noastre pentru toti cei care l-au cunoscut pe Wouter.

Mai multi ciclisti, printre care Mark Cavendish, Laurens Ten Dam, Robbie McEwen, Richie Porte, cu greu si-au gasit cuvintele pentru a-si exprima regretele in fata tragediei care a lovit Turul Italiei si ciclismul.

Wouter Weylandt, 26 ani, si-a pierdut viata, luni, in etapa a 3-a a Turului Italiei, pe o banala coborare de pe o ascensiune de categoria a 3-a. Mai avea doar 25 de kilometri pana la finalul mansei programat la Rapallo.

Onlinesport



Tricoul roz va fi purtat pentru Weylandt. Reactia plutonului la tragica disparitie a belgianului