Il Giro

Pascal Ackermann bifeaza o noua victorie in Turul Italiei. A turnat cu galeata pe sosele!

Sursă foto: https://twitter.com/giroditalia/

Germanul Pascal Ackermann a castigat, miercuri, a doua etapa in Turul Italiei din acest an.

Rutierul echipei Bora s-a impus pe o ploaie torentiala la Terracina dupa 140 de kilometri in care plutonul a avut de infruntat vremea ostila si soselele extrem de alunecoase.

Organizatorii au decis sa neutralizeze ultimii 10 kilometri pentru a evita o cazatura masiva, asa cum s-a intamplat cu o zi in urma si care s-a soldat in cele din urma cu abandonul olandezului Tom Dumoulin, unul dintre favoritii la clasamentul general.

Ackermann, purtatorul tricoului siclam de lider in ierarhia pe puncte, a venit din plan secund si l-a depasit in plin efort pe columbianul Fernando Gaviria. Podiumul a fost completat de francezul Arnaud Demarre.

Lider la general a ramas slovenul Primoz Roglic de la Lotto-Jumbo.

In alta ordine de idei, miercuri s-a desfasurat etapa secunda din Cele 4 Zile de la Dunkerque, cursa in care Eduard Grosu s-a clasat pe locul 27 dupa un nou sprint masiv.

Pentru a doua zi la rand victoria i-a revenit olandezului Dylan Groenewegen, liderul ierarhiei generale invingandu-i pe belgienii Timothy Dupont si Roy Jans.Pascal Ackermann bifeaza o noua victorie in Turul Italiei. A turnat cu galeata pe sosele!