Turul Italiei

Mathieu Van Der Poel, primul tricou roz din Turul Italiei

Sursă foto: https://twitter.com/giroditalia/

Aflat la prima prezenta in Turul Italiei, rutierul olandez Mathieu Van Der Poel a castigat etapa inaugurala dintre Budapesta si Visegrad, pe distanta a 195 de kilometri.

Liderul echipei Alpecin-Fenix s-a impus la un sprint in catarare in fata lui Biniam Girmay din Eritrea, noua senzatie a ciclismului mondial dupa victoria obtinuta in acest an in clasica belgiana Gent-Wevelgem.

Podiumul de la Visegrad a fost completat de spaniolul Pello Bilbao, rutierul echipei Bahrain-Victorious.

Pe ultimii zeci de metri australianul Caleb Ewan de la Lotto-Soudal s-a luat pe roata cu Girmay si a sfarsit la pamant in mijlocul soselei.

Van Der Poel devine al 17-lea rutier din Olanda castigator de etapa in Turul Italiei.

Prima etapa a fost marcata de evadarea a doi italieni de la echipa Drone Hopper-Androni Giocattoli, formatie la care este legitimat si Eduard Grosu.

Mattia Bias si Filippo Tagliani au plecat in evadare imediat dupa startul real si au stat in fruntea cursei pana cu 14 kilometri inaintea liniei de sosire.

Avansul celor doi a atins un maxim de zece minute fata de pluton.

Lawrance Naesen (AG2R) si Lennard Kamna (BORA) au incercat pe rand sa pacaleasca vigilenta plutonului in ultimii 5 kilometri, cand soseaua a urcat serios spre sosirea de la Visegrad.

Turul Italiei programeaza, sambata, o etapa contratimp pe strazile Budapestei pe un traseu de 9.2 kilometri.

Cursa va ajunge in Italia abia marti, dupa ce se va fi disputat o a treia etapa in Ungaria, iar ziua de luni va fi de pauza.



Mathieu Van Der Poel, primul tricou roz din Turul Italiei