Turul Italiei

Contador si-a consolidat pozitia de lider in Il Giro

Ciclistul spaniol Alberto Contador a castigat, marti, etapa contratimp individual desfasurata in catarare pe un traseu de 12.7 kilometri intre Belluno si Nevegal.
Liderul clasamentului general a pornit ultimul pe traseu si a ajuns la sosire cu cel mai bun timp. Cronometrat in 28 de minute si 55 de secunde, Contador l-a invins pe italianul Vincenzo Nibali cu 34 de secunde.

Podiumul etapei a 16-a a fost completat de Michele Scarponi, care a sosit cu o intarziere de 38 de secunde in raport cu 'Pistolarul' echipei Saxo Bank.

Ordinea etapei de marti este aceeasi cu ordinea din clasamentul general provizoriu, unde Contador are un avans de 4 minute si 58 de secunde in fata lui Nibali, in timp ce Scarponi se afla la 5 minute si 45 de secunde.

Turul Italiei continua, miercuri, cu o etapa de 230 de kilometri intre Feltre si Tirano. Mansa este favorabila unei evadari masive, tinand cont ca se va ajunge pe Passo Deltonale (1883 metri altitudine) la kilometrul 166 si pe Aprica (1173 metri altitudine) cu doar 19 borne inaintea finalului care este in linie dreapta.

Cursa se va incheia, duminica, la Milano, printr-un alt contratimp individual de 31.5 kilometri.

Onlinesport


Contador si-a consolidat pozitia de lider in Il Giro