Turul Italiei

Ciclistii solicita reexaminarea traseului Turului Italiei

Accidentul care a dus la moartea rutierului belgian Wouter Weylandt in timpul etapei a 3-a a Turului Italiei a ridicat problema securitatii traseului cursei din acest an si a integritatii participantilor.
Rutierii angrenati in competitie au solicitat organizatorilor sa reexamineze in special coborarea de pe Monte Crostis (1982 metri altitudine) din etapa a 14-a, aceasta presupunand o zona de 14 kilometri de drum neasfaltat, asa numitele strade bianche intalnite si miercuri pe parcursul mansei a 5-a.

Singura protectie a rutierilor pe aceasta coborare extrem de periculoasa este reprezentata de existenta pe marginea drumului a unor plase de protectie.

"Nu cred ca trebuie sa coborâm un traseu care are numai plase drept protectie. Nu îl face mai emotionant, nu ar trebui sa ne ceara sa concuram în astfel de conditii. Nu este necesar, sportul este suficient de emotionant", a declarat rutierul canadian Michael Barry.

În replica, directorul Turului Italiei, Angelo Zomegnan, a confirmat ca zona va fi reexaminata. "Înteleg ca dupa moartea lui Wouter Weylandt, rutierii sunt preocupati de coborârea din Crostis. Din acest motiv, vom trimite membri ai organizatiei pentru a revedea sectorul neasfaltat. Prioritatea noastra este ca sportivii sa concureze în maxima siguranta", a spus Zomegnan.

Onlinesport


Ciclistii solicita reexaminarea traseului Turului Italiei