Turul Italiei

Cavendish invingator la Teramo. Contador ramane in roz

Britanicul Mark Cavendish s-a impus in fata spaniolului Francisco Ventoso, marti, in etapa a 10-a a Turului Italiei, o mansa de 159 de kilometri, care a purtat caravana ciclista intre localitatile Termoli si Teramo.
Cronometrat in 4 ore si 49 de secunde, rutierul echipei HTC-Highroad nu a avut nicio problema in a-l invinge pe sprinterul echipei Movistar, in timp ce podiumul a fost completat de veteranul italian Alessandro Petacchi.

Ciclistul de la Lampre a fost primul care a declansat ostilitatile in ultimele sute de metri, dar nu a reusit sa mentina ritmul si a pierdut categoric duelul cu mai tanarul Cavendish. Mai mult decat atat, Petacchi s-a vazut depasit pe linia de sosire si de Ventoso.

Chiar si asa, pentru cel supranumit Ale Jet exista si o parte plina a paharului, dupa aceasta etapa rutierul originar din La Spezia revenind in fruntea clasamentului pe puncte.

Revenit in actiune dupa ziua de pauza de luni, plutonul Turului Italiei a acordat trei bilete de voie, de care au profitat inca din primul kilometru francezul Pierre Cazaux (Euskaltel-Euskadi) si japonezul Fumiyuki Beppu (RadioShack).

Cei doi au fost urmati la scurt timp de Yuriy Krivtsov (AG2R) si evadarea s-a dezvoltat rapid pana la un maxim de 6 minute si 18 secunde.

Plutonul a revenit asupra celor trei cand mai erau 11.6 kilometri pana la final, moment in care echipele interesate de un sprint masiv au preluat fruntea cursei.

Profitand de o dezorganizare generala la trena, britanicul David Millar (Garmin-Cervelo) si-a incercat sansa la 3 kilometri de sosire cu un atac de unul singur.

Britanicul nu a rezistat decat 2000 de metri si a fost inghitit de grupul masiv al rutierilor chiar la intrarea in ultimul kilometru, astfel ca etapa s-a decis la sprint masiv.

Danilo Hondo l-a dus in trena pe Alessandro Petacchi, care a explodat cu mai putin de 500 metri inaintea finalului. Aflat in imediata sa apropiere, Cavendish a iesit din roata italianului si s-a napustit ca o sageata asupra liniei de sosire.

Ventoso si Petacchi nu au mai avut ce face si astfel Cavendish si-a trecut in cont a sasea victorie de etapa in Turul Italiei.

Onlinesport



Cavendish invingator la Teramo. Contador ramane in roz