Turul Italiei

Cavendish a castigat ultimul sprint inaintea muntilor

Britanicul Mark Cavendish a profitat, joi, de ultima etapa dedicata sprinterilor inaintea manselor de munte inalt si s-a impus, la Ravenna, in fata italienilor Davide Appollonio (Sky) si Alessandro Petacchi (Lampre).
Dus excelent in trena de nu mai putin de patru coechipieri ai sai, Cavendish a declansat atacul decisiv la mai putin de 300 metri inaintea liniei de sosire si a trecut invingator linia de sosire.

Plasat chiar in roata sprinterului originar din Insula Man, Petacchi nu a reusit sa-l impiedice pe Cavendish, pentru ca in final sa piarda si pozitia secunda in fata lui Appollonio.

Finalul etapei a 12-a, care a purtat caravana ciclista pe un traseu de 184 kilometri intre Castelfidardo si Ravenna, a fost marcat de o cazatura masiva cu 1500 metri inaintea liniei de sosire.

Nu s-au inregistrat urmari majore si toti rutierii implicati au reusit sa revina pe bicicleta. Pentru ca incidentul a avut loc in ultimii 3 kilometri, in conformitate cu regulamentul toti vor primi acelasi timp cu invingatorul.

Mansa a avut in prim plan evadarea a patru rutieri, Michal Golas (Vacansoleil), Stef Clement (Rabobank), Davide Ricci Bitti (Farnese Vini) si Miguel Minguez Ayala (Euskaltel) iesind din pluton inca de la kilometrul cinci.

Cu un avans nu mai mare de patru minute, evadatii au fost controlati in permanenta de un pluton dus in trena de Saxo Bank si HTC-Highroad.

Echipele sprinterilor au pus stapanire pe fruntea cursei in ultimii kilometri, iar evadarea a fost complet anihilata cu 15 borne inaintea finalului.

Vineri incep lucrurile cu adevarat serioase in Turul Italiei, rutierii urcand la mare altitudine in Dolomiti. Se va porni in cursa de la Spilimbergo, la vest de Udine, si se va ajunge in Austria la Grossglockner (2134 metri altitudine) dupa 167 kilometri.

Onlinesport



Cavendish a castigat ultimul sprint inaintea muntilor