Ciclism

Grosu prinde topul 10 in prima etapa de sprint din Tirreno-Adriatico

Sursă foto: twitter.com/katusha_norway

Eduard Grosu s-a luptat cu greii sprintului mondial, joi, in prima etapa desfasurata in linie din aceasta editie a Tirreno-Adriatico, cursa celor doua mari de pe teritoriul Italiei.

Dupa mai bine de patru ore de cursa si 167 de kilometri, Grosu a obtinut un excelent loc 9 intr-o companie extrem de selecta la finalul mansei dintre Camaiore si Follonica la malul marii Tireniene.

Neamtul Marcel Kittel a castigat etapa si a obtinut cu aceasta ocazie prima victorie a sezonului in tricoul celor de la Katusha-Alpecin.

Pe doi s-a clasat campionul mondial Peter Sagan de la Bora, iar podiumul a fost completat de italianul Giacomo Nizzolo, aceasta pentru a vedea din ce grup de top a facut parte conationalul nostru Edi Grosu.

Plutonul a fost rupt in doua de o cazatura masiva cu 7 km inaintea finalului, insa Grosu a scapat cu bine si apoi a fost adus de doi coechipieri pana in fruntea grupului.

Pentru Grosu este al treilea top 10 obtinut in acest an, dupa pozitia secunda din Turul Ciclist International La Provence pe 9 februarie si locul 7 obtinut in etapa a 3-a din Turul Andaluziei – Ruta del Sol pe 16 februarie.



Grosu prinde topul 10 in prima etapa de sprint din Tirreno-Adriatico