Ciclism

Grosu, cel mai bun din echipa sa in ultima etapa a Saptamanii Internationale Coppi si Bartali

Rutierul roman Eduard Grosu s-a clasat pe locul 14 in clasamentul tinerilor sub 23 ani la finalul cursei pe etape dedicata marilor ciclisti italieni Fausto Coppi si Gino Bartali, dupa ce a fost cel mai bun din echipa sa in ultima zi de competitie.

Al saselea in etapa incheiata la sprint masiv la Crevalcore, unde a obtinut cel mai bun rezultat din acest prim sezon disputat la cel mai inalt nivel in ciclismul profesionist, Grosu a fost al 55-lea in etapa finala, un contratimp de 10 kilometri disputat intre Pavullo si Montecuccolo.

Grosu, component al echipei Vini Fantini Nippo, a sosit pe locul 80 cu o intarziere de un minut si 27 de secunde in raport cu invingatorul mansei, italianul Dario Cataldo de la echipa Sky, fiind cel mai bine clasat rutier din echipa sa.

La general Grosu a fost al 80-lea si 160 de rutieri, cu 28 de minute si 18 secunde intarziere fata de castigatorul Peter Kennaugh de la Sky.

In alta ordine de idei, spaniolul Purito Rodriguez a castigat Turul Cataluniei in fata lui Alberto Contador la o diferenta de patru secunde. Etapa finala de la Barcelona a fost castigata de olandezul Lieuwe Westra de la Astana dupa un atac solitar pe ploaie.

Tot duminica s-a incheiat si Criteriul International cu victoria la general a francezului Jean-Christophe Peraud de la AG2R. Acesta a incheiat al doilea mansa de catarare de pe Col de l'Ospedale in spatele elvetianului Mathias Frank de la IAM Cycling.

Germanul John Degenkolb de la Giant-Shimano l-a invins dupa un sprint aprig pe slovacul Peter Sagan in clasica belgiana Gent-Wevelgem. Finalul a fost extrem de tensionat cu plutonul ajungandu-i din urma pe cei trei evadati la intrarea in ultimul kilometri. Al doilea s-a clasat francezul Arnaud Demare de la FDJ, in timp ce Sagan a oprit motoarele si a venit resemnat pe locul trei.

In aceasta saptamana urmeaza Cele 3 Zile de la Panne, cursa pe etape in zona de nord a Belgiei si care pregateste Turul Flandrei, a doua clasica monument a sezonului care se va alerga duminica, 6 aprilie. Ambele intreceri vor putea fi urmarite pe postul Eurosport.



Grosu, cel mai bun din echipa sa in ultima etapa a Saptamanii Internationale Coppi si Bartali