Ciclism

Froome si-a anuntat prezenta in Giro 2018

Traseul editiei cu numarul 101 al Turului Italiei a fost dezvaluit, miercuri, la Milano, acesta fiind unul dedicat marilor cataratori ai plutonului.

De la startul cursei tricoului roz nu va lipsi britanicul Chris Froome, ciclist care in 2017 a reusit dubla, castigand Turul Frantei si Turul Italiei.

Astfel, Froome incearca tripla istorica prin castigarea Giro, ceea ce ar insemna un Mare Slem al ciclismului prin triumful in trei Mari Tururi la rand.

Turul Italiei din 2018 va avea opt etape cu final la altitudine, 44.2 kilometri de contratimp individual si putine oportunitati pentru sprinteri.

Startul cursei va fi dat in Israel pe 4 mai, ceea ce va constitui o premiera, iar finalul este programat trei saptamani mai tarziu la Roma.

Saptamana finala propune trecerea peste temutul Monte Zoncolan si trei etape consecutive in Alpi cu finaluri la Prato Nevoso, Jafferau si Cervinia.

Etapa a 19-a propune urcarea pe Colle delle Finestre, o catarare celebra pentru portiunile sale de drum neasfaltat.

Froome nu a fost in sala la prezentarea celor 2.546 km din traseul Giro 2018, dar a confirmat printr-un mesaj video ca nu va lipsi de la cursa in care a mai concurat in 2009 si 2010.

Doar Bernard Hinault a mai reusit sa castige consecutiv cele trei Mari Tururi.Froome si-a anuntat prezenta in Giro 2018