Ciclism

Froome ramane in galben dupa ultima etapa de munte din Turul Frantei

Sursă foto: twitter.com/letour

Finalul programat pe catararea Izoard din masivul Alpilor in etapa a 18-a din Turul Frantei nu a produs cutremurul asteptat in clasamentul general.

Britanicul Chris Froome si-a pastrat tricoul galben in fata principalilor urmaritori si, cu trei etape inaintea finalului cursei, are un avans de 23 secunde in fata francezului Romain Bardet.

Acesta din urma a incercat fara succes desprinderea in doua randuri, iar la final a reusit sa incheie al treilea in etapa, recucerind locul doi in fata columbianului Rigoberto Uran.

Pentru locul doi la general Bardet si Uran vor avea lupta lor separata in contratimpul individual programat sambata la Marsilia.

Italianul Fabio Aru nu doar ca n-a reusit sa recupereze locul pe podium pierdut cu o zi in urma dupa etapa cu trecere peste Galibier, dar a pierdut in aceasta zi si locul patru la general in fata spaniolului Mikel Landa, principalul locotenent al lui Froome.

Etapa a 18-a a fost castigata de francezul Warren Barguil, liderul ierarhiei cataratorilor, care s-a impus cu un un avans de 20 secunde in fata columbianului Darwin Atapuma.

Clasamentul general dupa ultima etapa montana din acest Tur:



Froome ramane in galben dupa ultima etapa de munte din Turul Frantei