Ciclism

Final spectaculos in Giro la prima etapa in Italia

Sursă foto: twitter.com/giroditalia

Dupa cele trei zile petrecute in Israel si prima zi de pauza, Turul Italiei a ajuns in tara de origine cu o etapa aproape de talpa Cizmei, in Sicilia.

Rutierii au avut de parcurs un traseu de 202 km intre Catania si Caltagirone, cu doua catarari repertoriate si alte urcari nemarcate ca ascensiuni, dar care au facut sarea si piperul in pluton.

Inclusiv finalul a fost unul intr-o pronuntata urcare urbana la Caltagirone, unde belgianul Tim Wellens de la echipa Lotto a obtinut victoria in fata canadianului Michael Woods de la Cannondale si a italianului Enrico Battaglin de la Lotto-Jumbo.

Chiar daca nu a fost o etapa marcata dinainte ca una in care sa se faca diferenta intre favoriti, cursa a cernut si ciclisti precum Chris Froome sau Fabio Aru au ajuns la final cu intarzieri importante.

Cel mai bine a iesit dupa aceasta etapa francezul Thibaut Pinot, care a sosit in acelasi timp cu invingatorul si care a obtinut 10 secunde in raport cu Aru si 21 de secunde in fata lui Froome.

Lider la general a ramas si dupa aceasta mansa australianul Rohan Denis pentru o secunda in fata olandezului Tom Dumoulin.

Cursa continua miercuri cu o noua etapa valonata in Sicilia, o mansa mai scurta de doar 153 de kiloemtri intre Agrigento si Santa Ninfa (Valle del Belice), finalul fiind unul intr-o pronuntata urcare. In ultimii doi kilometri va exista o portiune cu pante ajunse pana la 12%!



Final spectaculos in Giro la prima etapa in Italia