Ciclism

Final nebun de etapa in Giro la Bergamo

Sursă foto: twitter.com/giroditalia

Etapa a 15-a din Turul Italiei a propus unul dintre cele mai spectaculoase sprinturi pe care le-am vazut in ultimul timp in ciclismul de sosea.

La capatul a 199 de kilometri extrem de antrenanti si doua catarari care au scuturat serios plutonul, opt rutieri alesi pe spranceana s-au duelat pentru victoria de etapa.

Luxemburghezul Bob Jungels de la Quick Step s-a dovedit a fi cel mai puternic la sprint, insa pe locurile urmatoare s-au clasat doi cataratori cu pretentii la victoria finala.

Nairo Quintana, micutul columbian de la Movistar, i-a luat roata lui Jungels si a sprintat ca un adevarat vitezist obtinand locul al doilea si cele sase secunde de bonificatie, in timp ce francezul Thibaut Pinot de la FDJ a fost al treilea.

In acelasi timp cu invingatorul s-a clasat si olandezul Tom Dumoulin, liderul clasamentului general si purtatorul tricoului galben.

Dumoulin a dat dovada de mare sportivitate in timpul etapei cand, dupa ce a fost anuntat de o cazatura a lui Quintana pe coborarea de pe Miragolo San Salvatore, ascensiunea de categoria a 2-a de la kilometrul 159, a neutralizat cursa in fruntea plutonului pentru asteptarea rivalului sau.

Quintana a revenit in plutonul fruntas si la final i-a luat sase secunde lui Dumoulin, astfel ca olandezul va incepe saptamana finala cu un avans de 2 minute si 41 de secunde.

Pinot este al treilea la general, la 3 minute si 21 secunde, talonat indeaproape de italianul Vincenzo Nibali, aflat la 3 minute si 40 secunde.

Luni este ultima zi de pauza in Giro, cursa urmand a fi reluata marti  in forta cu etapa dintre Rovetta si Bormio. O mansa de 222 km care programeaza nu mai putin de trei ascensiuni de prima categorie, primele doua fiind temutele Mortirolo si Stelvi, acesta din urma la 2758 metri altitudine. Finalul va fi in coborare in statiunea de schi Bormio, gazda a etapelor de Cupa Mondiala la Schi Alpin in probele de viteza.



Final nebun de etapa in Giro la Bergamo