Ciclism

Eduard Grosu rateaza de putin podiumul de etapa in Turul Sibiului

Sursă foto: https://twitter.com/SibiuTourEN

A doua etapa din Turul ciclist al Sibiului s-a decis la sprint, sambata, dupa un traseu de 181 km in jurul localitatii care da si numele competitiei.

Germanul Pascal Ackermann de la Bora a obtinut victoria de etapa, fiind cronometrat in 3 ore, 58 de minute si 58 de secunde.

Podiumul a fost completat de francezul Rudy Barbier de la Israel Start-Up Nation si de italianul Riccardo Staccjiotti de la Vini Zabu – KTM.

Eduard Grosu, cel mai bine cotat rutier roman al momentului in ciclismul de sosea, a incheiat etapa pe locul patru sosind in acelasi timp cu invingatorul.

Clasamentul general a ramas nemodificat, cu austriacul Patrick Konrad de la Bora in posesia tricoului galben. Acesta a pastrat cele trei secunde avans fata de coechipierul Gerard Muhlberger, invingatorul etapei regina de la Balea Lac.

Turul ciclist al Sibiului se incheie, duminica, dupa doua etape: un contratimp individual de 12.5 kilometri in urcare de la Curmatura Stezii pana la Arena Platos (Paltinis), urmata mai apoi de o mansa tip circuit la Sibiu in lungime de 109 km.



Eduard Grosu rateaza de putin podiumul de etapa in Turul Sibiului