Ciclism

Eduard Grosu prinde un nou top 10 in Turul San Luis. Un italian a ajuns in coma la spital (video)

Etapa cu peripetii sambata in Turul San Luis, cu rutierul roman Eduard Grosu clasat pe locul sase intr-un final programat in usoara urcare.

Podiumul a fost unul integral argentinian, cu German Nicolas Tivani urmant de Daniel Diaz si Emiliano Ibarra.

Cei trei au surprins plutonul cu un minut si 34 de secunde, sprintul in pentru locul patru fiind adjudecat de italianul Elia Viviani. Acesta i-a devansat pe argentinianul Lucas Sebastian Haedo si pe Eduard Grosu, rutierul lui Nipo-Vini Fantini.

Pentru Grosu este a doua clasare in top 10 in Turul San Luis, dupa locul patru ocupat in etapa secunda.

Mansa a 5-a de sambata a fost marcata de accidentul urat suferit de italianul Adriano Malori de la Movistar.

Malori a cazut violent la mare viteza in timp ce rula in fruntea plutonului si a fost transportat in stare de inconstienta la spital.

Ulterior echipa Movistar a anuntat ca rutierul si-a recapatat simturile, dar ramana in continuare sub supraveghere medicala suferind o fractura de clavicula dreapta si mai multe traumatisme craniene.

“Nu ne ramane decat sa asteptam. Pentru moment a fost plasat intr-o coma indusa. Nu au fost descoperite leziuni serioase, dar o lovitura la cap ramane o lovitura la cap”, a declarat Jesus Hoyos, medicul echipei Movistar pentru Tuttobiciweb.

In cazatura suferita de Malori la 30 km inaintea finalului au fost prinsi nu mai putin de 40 de rutieri.Eduard Grosu prinde un nou top 10 in Turul San Luis. Un italian a ajuns in coma la spital (video)