Ciclism

Eduard Grosu pe lista de start a unei curse din calendarul Cupei Frantei

Rutierul roman Eduard Grosu a fost confirmat printre participantii la Route Adelie de Vitre, cursa de o zi care se va desfasura vineri si care conteaza pentru calendarul Cupei Frantei la ciclism.

Grosu a fost retinut printre cei opt ciclisti titulari ai echipei Vini Fantini Nippo si va avea numarul patru de concurs la startul intrecerii din Hexagon.

Pe lista de start ai cursei Route Adelie de Vitre ii mai regasim, printre altii, pe Samuel Dumoulin (AG2R), Gustav Larrson (IAM), Yukira Arashiro (Europcar), Romain Feillu (Bretagne) sau Emanuele Sella (Androni Giocattoli), rutieri cu prezente in Marile Tururi si care se prezinta ca animatori ai acestei intreceri.

Route Adelie de Vitre este o cursa de o zi ajunsa la a 35-a editie si care se alearga pe un traseu in jurul localitatii Vitre, aflata la est de Rennes in partea de nord-vest a Frantei.

Jan Kirsipuu din Estonia este singurul rutier cu doua succese in aceasta cursa, iar in 2013 victoria a fost obtinuta de Alessandro Malaguti, actualul coechipier al lui Eduard Grosu la Vini Fantini Nippo, pe atunci rutier la Androni Giocattoli.

De altfel, italienii au castigat ultimele doua editii, in 2012 impunandu-se Roberto Ferrari.

Eduard Grosu merge la cursa din Franta dupa ce a obtinut cea mai buna clasare din cariera la nivel profesionist in etapa a 3-a din Saptamana Internationala Coppi si Bartali, cand s-a clasat pe locul 6 intr-o etapa cu final la sprint.

Vedeti mai jos cum a aratat cursa din 2013:


Route Adelie de Vitre 2013 de routeadelievitre



Eduard Grosu pe lista de start a unei curse din calendarul Cupei Frantei