Ciclism

Eduard Grosu, locul 48 in Scheldeprijs

Sursă foto: https://www.facebook.com/EquipeDelko/

Rutierul roman Eduard-Michael Grosu a incheiat pe locul 48 cursa clasica de o zi Scheldeprijs, o intrecere pe pavate desfasurata intre localitatile belgiene Terneuzen si Schoten, pe o distanta in lungime de 193.8 kilometri.

Echipier al formatiei Delko, Eduard Grosu a facut parte din plutonul principal si a incheiat al 48-lea, la un minut si 21 de secunde in urma castigatorului.

Victoria a fost obtinuta de belgianul Jasper Philipsen de la Alpecin-Fenix, rutier care i-a invins la un sprint din evadarea zilei pe irlandeul Sam Bennett si britcaniul Mark Cavendish, ambii de la formatia Deceuninck-Quick Step.

In acest sezon Grosu are doua clasari in top 10. Un loc noua in etapa a patra din Turul Provence (Franta) si locul cinci in Bredene Koksijde Classic, una dintre cursele de o zi din Belgia.

Scheldeprijs, cursa ajunsa la editia cu numarul 109, este plasata traditional la mijlocul saptamanii dintre Turul Flandrei si Paris-Roubaix, cele doua monumente pe pavate din ciclismul mondial.

Slovenii la putere in Turul Tarii Bascilor

In paralel miercuri a avut loc etapa a 3-a din Turul Tarii Bascilor, o cursa desfasurata in nota de dominare a slovenilor Primoz Roglic si Tadej Pogacar.

Victoria de etapa i-a revenit lui Pogacar dupa un sprint in doi intr-o etapa care a propus in ultimii kilometri o catarare infernala cu pante de 20%.

Roglic a ramas in posesia tricoului galben, acesta avand un avans de 20 de secunde in fata conationalului sau.



Eduard Grosu, locul 48 in Scheldeprijs