Ciclism

Eduard Grosu, clasare fruntasa in Saptamana Internationala Coppi si Bartali

Eduard Grosu, singurul ciclist roman care evolueaza in plutonul profesionist, s-a clasat pe locul al saselea, sambata, in etapa a 3-a a cursei Saptamana Internationala Coppi si Bartali care se desfasoara in Italia.

Desfasurata pe un circuit de 158.4 kilometri in jurul localitatii Crevalcore, etapa a 3-a a cursei italiene a fost castigata la sprint de reprezentantul gazdelor Elia Viviani de la Cannondale.

Acesta i-a devansat pe Ben Swift de la Sky si pe Rino Gasparrini de la MG Kvis-Trevigiani.

Luca Wackermann de la Lampre-Merida si Manuel Belletii de la Androni Giocattoli au completat topul cinci.

Pe sase s-a clasat reprezentantul nostru Eduard Grosu de la echipa Vini-Fantini-Nippo, acesta fiind cel mai bun rezultat al sau din 2014. Grosu mai avea pana acum un loc 7 in Marele Premiu Izola-Butan, cursa de o zi desfasurata in Slovenia la finalul lunii februarie.

Potrivit unei postari pe care a facut pe contul sau de Facebook, Grosu rula in pozitia a treia cand grupul de frunte intrase in ultimul viraj, insa o frna brusca l-a scos pe ciclistul nostru din lupta pentru podium.

"In ultimul viraj eram al treilea, dar m-am agatat cu un ciclist de la Cristina Watches si a trebuit sa franez! In final locul 6, dar podiumul era sigur astazi", a spus Grosu.

Britanicul Peter Kennaugh de la Sky conduce in ierarhia generala in fata italienilor Francesco Bongiorno de la Bardiani-CSF si a lui Dario Cataldo.

Sprinter de meserie, Grosu este al 82-lea la general cu o intarziere de 27 de minute si 38 de secunde in raport cu liderul.

Saptamana Internationala Coppi si Bartali se incheie, duminica, printr-un contratimp individual pe plat in lungime de 10 km.



Eduard Grosu, clasare fruntasa in Saptamana Internationala Coppi si Bartali