Ciclism

Eduard Grosu aproape de victorie in ultima etapa din Turul Italiei

La cei 23 ani ai sai, Eduard Grosu a atacat in ultimul kilometru al etapei finale din Turul Italiei si mai avea nevoie de doar 200 de metri pentru o victorie fabuloasa.

Grosu s-a lansat curajos in urmarirea belgianul Sean De Bie de la Lotto-Soudal si l-a depasit pe acesta ramanand singur in fruntea plutonului ramas in fruntea cursei.

Cu aproximativ 200 de metri inaintea liniei de sosire, Grosu (al doilea din stanga in imaginea de mai sus in tricou portocaliu) a fost ajuns de ceilalti rutieri aflati pe urmele sale si a fost inghitit practic de acestia.

In final locul 9 pentru ciclistul nostru, al doilea top 10 prins de Grosu in Turul Italiei. In 2015, la prima sa participare intr-un Mare Tur, Grosu s-a clasat pe cinci in etapa a 12-a.

UPDATE: Locul 8 in cele din urma pentru Grosu, dupa ce italianul Giacomo Nizzolo a fost descalificat pentru obstructionarea unui alt ciclist, iar victoria i-a fost data lui Nikias Arndt.

Vincenzo Nibali a castigat pentru a doua oara in cariera Turul Italiei la general. Pentru "Rechin" este al patrulea Mare Tur din cariera. Acesta mai are un Tur al Frantei si un Tur al Spaniei.

Podiumul a fost completat de columbianul Esteban Chaves si de Alejandro Valverde.



Eduard Grosu aproape de victorie in ultima etapa din Turul Italiei