Ciclism

Dubla lovitura pentru belgianul Lampaert in Vuelta

Sursă foto: twitter.com/lavuelta

Yves Lampaert, rutier al echipei Quick Step, este noul lider in Turul Spaniei dupa castigarea etapei a 2-a, desfasurata duminica in integralitate pe teritoriul Frantei.

Lampaert a profitat de schimbarea directiei vantului si a surprins plutonul cu un atac in ultimul kilometru, devansandu-l pe coechipierului sau Matteo Trentin, rutier care s-a impus in sprintul masiv pentru locul doi.

La general exista o singura secunda intre Lampaert si Trentin inaintea etapei de luni, prima de munte inalt cu final la Andorra la Vella.

Ciclistii vor avea de trecut trei ascensiuni dintre care doua de categoria intai. Se va pleca din Franta, dupa care se va intra pentru 50 de kilometri in premiera in Spania, pentru ca finalul sa fie programat in Andorra pe o zona de plat dupa o coborare.

Doar pentru a treia oara in istorie Turul Spaniei a pornit la drum, sambata, din afara granitelor tarii de origine. Prima etapa a fost un contratimp pe echipe la Nimes in Franta, victoria revenind echipei BMC pentru sase secunde in fata celor de la Quick Step si Sunweb.



Dubla lovitura pentru belgianul Lampaert in Vuelta