Ciclism

Criterium Dauphine s-a decis pentru un pumn de secunde

Sursă foto: https://x.com/dauphine

Ultima etapă din Criterium Dauphine, cursă pregătitoare pentru Turul Franței, a fost una în care liderul Primoz Roglic s-a văzut atacat și tricoul galben s-a jucat până la ultima pedală.

Pe ultima ascensiune a etapei a 8-a din Dauphine americanul Matteo Jorgenson, al doilea în ierarhia generală, a reușit să-l desprindă pe Primoz Roglic, purtătorul tricoului galben pe șosea.

Victoria de etapă i-a revenit spaniolului Carlos Rodriguez de la INEOS, care a încheiat cu Jorgenson, tricoul alb pentru cel mai bun tânăr din cursă, în roata lui.

Roglic a încheiat etapa pe locul șase, la 48 de secunde în urma primilor doi clasați.

Astfel, rutierul sloven de la BORA și-a salvat tricoul galben pentru doar opt secunde, obținând victoria la general în Dauphine.

Podiumul în cursa franceză de World Tour a fost completat de canadianul Derek Gee (Israel Premier Tech), rutier care a încheiat la 36 de secunde în raport cu Roglic.

Fostul campion mondial Remco Evenepoel a pierdut din nou timp pe cățărarea finală, sosind al optulea în etapă, ceea ce a făcut ca rutierul belgian să se claseze pe locul șapte la general, la peste două minute față de primul clasat.

Turul Franței debutează pe 29 iunie la Florența, cu Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard, Primoz Roglic și Remco Evenepoel la start, cu mențiunea că în cazul lui Vingegaard, campionilor ultimelor două ediții, rămâne un semn de întrebare.Criterium Dauphine s-a decis pentru un pumn de secunde