Ciclism

Chris Froome ramane cu tricoul galben dupa o decizie la masa verde

Britanicul Chris Froome a fost practic dezbracat de tricoul galben in Turul Frantei la finalul etapei cu final in catarare pe un Mont-Ventoux fara ultimii si cei mai importanti sapte kilometri ai sai. Ulterior, dupa etapa, comisarii de cursa au decis sa neutralizeze finalul mansei a 12-a din cauza incidentului in care a fost implicat Froome, astfel ca acesta a ramas lider al cursei la general.

O mansa scurtata de organizatori din cauza vantului puternic care sufla in partea descoperita a “Muntelui Chel”, dar chiar si asa incidentele nu au intarziat sa apara.
 
In nebunia de a ocupa un loc cat mai aproape de rutieri, un spectator a doborat camera de pe o motocicleta a televiziunii franceze incident care a antrenat cazatura rutierilor Richie Porte, Bauke Mollema si Chris Froome.
 
Acestia se aflau in grupul secund al cursei format dupa un atac al lui Froome, purtatorul tricoului galben, si la care nu au putut raspunde decat Porte si ulterior Mollema.
 
Cu bicicleta rupta in doua, Froome a oferit imaginea zilei luand-o practic la fuga ca la un concurs de maraton pana cand a primit din partea unei masini oficiale de asistenta o bicicleta de rezerva. Britanicul nu s-a descurcat pe noua bicicleta si a abandonat-o dupa cativa zeci de metri.


 
Apoi, cand mai erau 500 de metri pana la linia de sosire Froome a primit o bicicleta din partea echipei sale si a reusit sa termine etapa.
 
O etapa castigata de belgianul Tom De Gendt, rutier care l-a invins la un sprint in doi pe conationalul sau Serge Pauwels. Podiumul mansei a fost completat de spaniolul Daniel Navarro.
 
Dupa incidentul in care a fost implicat Froome noul lider al clasamentului general dupa 12 etape a devenit un alt britanic, Adam Yates de la echipa Orica. Acesta are 9 secunde in fata lui Mollema si 14 in fata columbianului Nairo Quintana.  In ceea ce-l priveste pe Froome, liderul echipei Sky a ajuns pe sase la 53 de secunde in urma lui Yates.

Comisarii de cursa au decis in cele din urma sa "inghete" finalul etapei si sa anuleze diferentele create pe sosea dupa incidentul in care a fost implicat Froome. Astfel, britanicul de la Sky ramane in galben.



Chris Froome ramane cu tricoul galben dupa o decizie la masa verde