Ciclism

Contador, ultimul cartus pe temutul Angliru

Sursă foto: twitter.com

Alberto Contador a castigat pentru a doua oara in cariera pe Alto de l’Angliru, cea mai grea catarare din ciclismul profesionist, la ultima etapa montana din cariera.

Contador a atacat de unul singur cu gandul victoriei de etapa si s-a mentinut in fruntea pana la final in pofida pantelor teribile care in unele portiuni au ajuns chiar si pana la 24%.

Vizibil afectat de efortul depus, Contador a rezistat eroic fiind impins de la spate de sutele de fani prezenti pe marginea soselei, iar in final i-a invins cu 17 secunde pe Wouter Pouls si Chris Froome, cei doi echipieri de la Sky.

Froome si-a consolidat primul loc la general inaintea etapei finale de la Madrid si este la o zi distanta de o dubla uriasa, castigarea Turului Spaniei in acelasi an cu Turul Frantei. O dubla care in actuala configuratie a calendarului competitional nu a mai fost reusita de niciun alt rutier.

In ceea ce-l priveste pe Contador, rutier care si-a anuntat retragerea dupa Turul Spaniei, aceasta este a doua victorie din cariera pe Angliru dupa cea obtinuta in 2008 pe cand activa in tricoul formatiei Astana.



Contador, ultimul cartus pe temutul Angliru