Ciclism

Contador se lasa de ciclism

Sursă foto: twitter.com

Rutierul spaniol Alberto Contador, unul dintre cei mai completi ciclisti ai generatiei actuale cu victorii la general in toate cele trei Mari Tururi, a anuntat ca se retrage dupa Turul Spaniei din acest an.

Intr-o postare video pe contul sau de Instagram, Contador a confirmat ca va lua startul in Vuelta si ca dupa aceasta cursa va agata bicicleta in cui.

“Vreau sa va informez asupra a doua lucruri. In primul rand voi lua startul in Turul Spaniei incepand cu 9 august, iar in al doilea rand aceasta va fi ultima mea cursa profesionista”, a spus Contador.

“O spun cu bucurie si fara tristete. Este o decizie la care am cantarit foarte mult si nu cred ca exista o ocazie mai buna decat intr-o cursa din tara natala. Sunt sigur ca vor fi trei saptamani grozave, in care ma voi bucura de intreg suporterul vostru”, a adaugat rutierul spaniol.

In varsta de 34 ani, Contador a debutat in ciclismul profesionist la echipa ONCE a celebrului Manolo Saiz. In 2007 trecea la Discovery Channel alaturi de care cucerea primul sau Tur al Frantei, pe care avea sa-l mai castige o data in 2009.

Contador s-a mai impus de doua ori in Turul Italiei (2008 si 2015) si in Turul Spaniei de trei ori (2008, 2012 si 2014).

In palmaresul celui supranumit “Pistolarul” mai exista curse precum Paris-Nisa, Tirreno-Adriatico sau Turul Tarii Bascilor.



Contador se lasa de ciclism