Ciclism

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a pus lacatul pe una dintre sectii

Oficialii CSA au hotarat sa renunte la activitatea din ciclism, astfel ca cei 15 sportivi legitimati la Steaua sunt nevoiti sa-si caute alte echipe unde sa-si continue activitatea.

Sectia de ciclism a fost reinfiintata la CSA Steaua in anul 2015, iar cinci ani mai tarziu unul dintre sportivii legitimati la Steaua, Daniel Crista, a obtinut prima medalie din istoria ciclismului romanesc pe velodrom la Campionatele Europene de la Plovdiv.

"Cand cineva ma intreba la ce club sunt, eu ziceam foarte mandru, la Steaua! Nu cred ca se poate compara acest club cu altul din tara, mai ales cand vine vorba de istorie, rezultate, traditie. Cred ca am facut treaba buna in acesti ani, mai ales ca am reusit sa iau prima medalie pentru Romania la un Campionat European pe velodrom, am reusit sa castig Cupa Mondiala din Columbia si sa devin campion national. Urmeaza o perioada grea pentru ca orice inceput e greu, dar frumoasa pentru ca orice vine greu e frumos", a transmis Crista pe Facebook dupa anuntul inchiderii sectiei de ciclism.

Despre inchiderea sectiei de ciclism s-a exprimat si antrenorul Georgios Georgiadis.

"Din pacate, problemele economice generale din Romania isi pun incet-incet amprenta si pe sportul romanesc. Ciclismul, dupa automobilism, este unul dintre cele mai scumpe sporturi individuale. Conducerea CSA Steaua a luat cu greu hotararea sa inchida sectia de ciclism si aproape 15 sportivi si staff-ul echipei au ramas la sfarsit de an fara echipa si fara perspectiva pentru anul viitor. Patru rutieri de la sectia de ciclism sunt deja membri ai echipei olimpice a Romaniei cu sanse mari ca doi dintre ei sa participe la Jocurile Olimpice de la Paris in 2024. Dar probabil asta nu conteaza daca nu sunt fonduri pentru asa ceva. Vreau sa multumesc clubului Steaua pentru increderea care a avut-o in mine si in sportivi mei", a scris Georgios Georgiadis, antrenorul CSA Steaua Cycling Team.

In anul 2017 la CSA a fost reinfiintata si sectia de fotbal prin preluarea intregului lot de jucatori de la Regal Bucuresti, o echipa din al cincilea esalon.

Noua echipa CSA Steaua a ratat doua sezoane la rand promovarea in al treilea esalon. In cele din urma a ajuns in Liga 2, insa potrivit legii sportului din Romania nu are drept de promovare in prima liga pana la schimbarea statutului.



Clubul Sportiv al Armatei Steaua a pus lacatul pe una dintre sectii