Ciclism

Chris Froome si-a aratat muschii in Dauphine

Britanicul Chris Froome a castigat etapa a 7-a din Criterium Dauphine, ultima cursa importanta pregatitoare pentru Turul Frantei.

Castigatorul din 2013 al Marii Bucle a atacat pe finalul mansei cu final in premiera la Saint Gervais in apropiere de legendarul Mont Blanc si i-a luat 17 secunde americanului Teejay Vangarderen de la BMC.

Chiar si asa, ciclistul de peste ocean a devenit noul lider al ierarhiei generale profitand de scufundarea italianului Vincenzo Nibali.

Liderul echipei Astana s-a sufocat inca de pe primele pante ale asceniunii finale si nu a reusit sa tina pasul cu grupul favoritilor, astfel ca a pierdut pozitia de lider obtinuta cu doar o zi inainte.

Vangarderen are un avans de 18 secunde in fata lui Froome, liderul lui Sky, cu o etapa ramasa de acoperit din Criterium Dauphine, mansa care propune duminica nu mai putin de sase catarari reptertoriate pe un traseu de 156 de kilometri.

Toti cei trei rutieri care se lupta pentru suprematie in cursa din zona Alpilor francezi se vor numara printre animatorii Turului Frantei din acest an.

Clasamentul primilor 10 in Dauphine:



Chris Froome si-a aratat muschii in Dauphine