Ciclism

Chris Froome relanseaza Turul Spaniei inaintea ultimei etape de munte

Britanicul Chris Froome a castigat, vineri, etapa a 19-a din Turul Spaniei, un contratimp de 37 kilometri desfasurat in mare sa intindere pe plat.

Liderul echipei Sky, al doilea in ierarhia generala, a recuperat 2 minute si 16 secunde din ecartul care il separa de columbianul Nairo Quintana de la Movistar.

Froome a castigat etapa in timp ce Quintana s-a clasat pe locul al 11-lea, dovedindu-si inca o data limitele la contratimp.

Pentru Froome este a doua victorie de etapa in Turul Spaniei 2016 dupa cea reusita la Pena Cabarga.

Quintana si-a pastrat tricoul rosu de lider al ierarhiei generale pentru un minut si 21 de secunde, iar etapa de sambata, penultima a cursei si ultima cu final in catarare, va decide invingatorul Turului Spaniei din acest an.

In alta ordine de idei, Alberto Contador l-a spulberat cu peste doua minute pe columbianul Esteban Chaves si a urcat pe pozitia a treia a clasamentului general.

Froome incearca sa devina primul ciclist dupa Alberto Contador in 2008 care castiga doua Mari Tururi in acelasi an. Spaniolul reusise atunci dubla Giro-Vuelta. De la Bernard Hinault in 1978 n-a mai reusit nimeni dubla Le Tour-Vuelta.

“Sunt foarte bucuros pentru victoria de astazi. Este ultima mea cursa a sezonului. Quintana are inca peste un minut avans, dar ne vom lupta pana la final. Vom vedea ce se va intampla, dar cred ca Nairo are o echipa Movistar foarte puternica si va fi greu sa-l inving. Imi place enorm Vuelta, imi place sa concurez in Spania, este o cursa foarte dura si imi place acest lucru”, a spus Froome dupa etapa de vineri.

Diferentele la final intre primii patru la general:

Chris Froome
Alberto Contador 1:57
Nairo Quintana 2:16
Esteban Chaves 3:13

Clasamentul de etapa:



Chris Froome relanseaza Turul Spaniei inaintea ultimei etape de munte