Ciclism
 

Chris Froome relanseaza Turul Spaniei inaintea ultimei etape de munte

Britanicul Chris Froome a castigat, vineri, etapa a 19-a din Turul Spaniei, un contratimp de 37 kilometri desfasurat in mare sa intindere pe plat.

Liderul echipei Sky, al doilea in ierarhia generala, a recuperat 2 minute si 16 secunde din ecartul care il separa de columbianul Nairo Quintana de la Movistar.

Froome a castigat etapa in timp ce Quintana s-a clasat pe locul al 11-lea, dovedindu-si inca o data limitele la contratimp.

Pentru Froome este a doua victorie de etapa in Turul Spaniei 2016 dupa cea reusita la Pena Cabarga.

Quintana si-a pastrat tricoul rosu de lider al ierarhiei generale pentru un minut si 21 de secunde, iar etapa de sambata, penultima a cursei si ultima cu final in catarare, va decide invingatorul Turului Spaniei din acest an.

In alta ordine de idei, Alberto Contador l-a spulberat cu peste doua minute pe columbianul Esteban Chaves si a urcat pe pozitia a treia a clasamentului general.

Froome incearca sa devina primul ciclist dupa Alberto Contador in 2008 care castiga doua Mari Tururi in acelasi an. Spaniolul reusise atunci dubla Giro-Vuelta. De la Bernard Hinault in 1978 n-a mai reusit nimeni dubla Le Tour-Vuelta.

“Sunt foarte bucuros pentru victoria de astazi. Este ultima mea cursa a sezonului. Quintana are inca peste un minut avans, dar ne vom lupta pana la final. Vom vedea ce se va intampla, dar cred ca Nairo are o echipa Movistar foarte puternica si va fi greu sa-l inving. Imi place enorm Vuelta, imi place sa concurez in Spania, este o cursa foarte dura si imi place acest lucru”, a spus Froome dupa etapa de vineri.

Diferentele la final intre primii patru la general:

Chris Froome
Alberto Contador 1:57
Nairo Quintana 2:16
Esteban Chaves 3:13

Clasamentul de etapa:

Promo: Cote mărite în fiecare zi la Fortuna și peste 100 de pariuri pe fiecare eveniment. Înregistrează-te!

 


Clasament CSM in Liga Campionilor
# Echipă J +/- P
1 Gyor 10 71 17
2 Larvik 10 8 12
3 CSM 10 8 11
4 Midtjylland 10 9 10
5 Krim 10 -52 6
6 Esbjerg 10 -44 4

Netbet

kit ambreiaje
kit ambreiaje

Chris Froome relanseaza Turul Spaniei inaintea ultimei etape de munte