Ciclism

Chris Froome preia tricoul galben in Turul Frantei

Prima etapa cu final in catarare a produs schimbarea liderului in Turul Frantei, marele favorit Chris Froome preluand tricoul galben de la coechipierul sau Geraint Thomas.

Etapa a 5-a desfasurata intre Vittel si La Plance des Belles Filles a fost castigata de italianul Fabio Aru de la Astana.

Campionul Italiei a atacat de unul singur pe catarare cand mai erau 2.5 kilometri pana la final si s-a desprins in castigator, la final impunandu-se in fata irlandezului Daniel Martin de la Quick Step.

Froome, al treilea la finalul etapei, a imbracat tricoul galben pentru 12 secunde in fata lui Thomas. Al treilea la general a urcat Aru, la 14 secunde in urma britanicului de la Sky.

Richie Porte de la BMC, al patrulea in clasamentul etapei, este pe cinci la general, la 39 de secunde, in timp ce Alberto Contador si Nairo Quintana s-au dus la aproape un minut de Froome. Spaniolul are o intarziere de 52 de secunde, in timp ce columbianul a pierdut deja 54 de secunde.Chris Froome preia tricoul galben in Turul Frantei