Ciclism

Căzătură teribilă în Dauphine. Doi dintre favoriții din Turul Franței au ajuns la pământ

Sursă foto: https://twitter.com/mundociclistico

Etapa a 5-a din Criterium Dauphine, cursă de World Tour pregătitoare pentru Turul Franței, a fost marcată de o căzătură masivă care a implicat câțiva zeci de rutieri, printre aceștia numârându-se și belgianul Remco Evenepoel, purtatorul tricoului galben de lider al clasamentului general.

La 25 de kilometri de final, pe o zonă de ușoară coborâre, în condiții de șosea udă și ploaie, mai mulți rutieri au alunecat ca pe gheață antrenând o căzătură masivă.

Printre cei afectați s-au regăsit Remco Evenepoel, liderul clasamentului general, și Primoz Roglic, un alt rutier cotat printre favoriții la victorie în Turul Franței, competiție care va debuta în 29 mai.

Organizatorii cursei au decis în cele din urmă neutralizarea etapei, după ce caravana a rămas fără vreo ambulanță disponibilă care să poată asigura asistența medicală.

S-a decis astfel ca plutonul să ruleze până la final escortat de poliția franceză, fără ca timpul să conteze pentru ierarhia generală.

Cel mai afectat dintre rutierii implicați în accidentul masiv a fost olandezul Steven Kruijswijk ciclist care a fost urcat direct în ambulanță cu destinația celui mai apropiat spital.

Au fost probleme și pentru Dylan van Baarle, un alt echipier de la Visma Lease a Bike, acesta având nevoie de minute bune pentru a fi urcat în ambulanță.

Căzătura din Dauphine amintește de teribilul accident din Turul Țării Bascilor de acum două luni, când au căzut, printre alții, Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel sau Primoz Roglic.

Cum arată clasamentul general din Dauphine înaintea ultimelor trei etape programate la finalul săptămânii:

1. Remco Evenepoel (Bel) Soudal Quick-Step, in 12:27:22
2. Primož Roglič (Slo) Bora-Hansgrohe, +33s
3. Matteo Jorgenson (USA) Visma-Lease a Bike, +1:04
4. Derek Gee (Can) Israel-Premier Tech), +1:11
5. Oier Lazkano (Esp) Movistar, +1:21
6. Bruno Armirail (Fra) Decathlon AG2R La Mondiale, +1:25
7. Neilson Powless (USA) EF Education-EasyPost
8. Juan Ayuso (Esp) UAE Team Emirates, +1:27
9. Tao Geoghegan Hart (GBr) Lidl-Trek, +1:39
10. Carlos Rodríguez (Esp) Ineos Grenadiers, +1:41

 


Căzătură teribilă în Dauphine. Doi dintre favoriții din Turul Franței au ajuns la pământ