Ciclism

Biniam Girmay continua sa scrie istorie in ciclismul profesionist

Sursă foto: https://twitter.com/IntermarcheWG/

Rutierul originar din Eritrea a devenit, marti, primul ciclist african de culoare care castiga o etapa intr-un mare tur.

Biniam Girmay, echipier la Intermarche-Wanty-Gobert, a castigat etapa a 10-a din Turul Italiei, mansa desfasurata pe un traseu de 196 de kilometri intre localitatile Pescara si Jesi.

Deja castigator in acest sezon in clasica belgiana Gent-Wevelgem, Girmay l-a invins la sprint pe olandezul Mathieu Van Der Poel.

Ciclistul de la Alpecin-Fenix a recunoscut superioritatea lui Girmay chiar pe linia de sosire printr-un gest de fair-play.

Podiumul etapei a fost completat de italianul Vincenzo Albanese de la EOLO-Kometa, echipa al carei proprietar este fostul rutier Alberto Contador.

Pentru Girmay este a treia victorie a sezonului. In Turul Italiei acesta mai avea un loc doi, doua locuri patru si alte doua locuri cinci.

Girmay urca pe locul secund in ierarhia tricoului “ciclamino” la doar trei puncte de liderul Arnaud Demarre, deja castigator a doua etape in aceasta editie de Giro.

Liderul la general se mentine spaniolul Jose Pedro Lopez de la Trek.



Biniam Girmay continua sa scrie istorie in ciclismul profesionist