Ciclism

Asalt olandez la Avila

A doua etapa a Turului Castilla si Leon a fost dominata de ciclistii olandezi, acestia monopolizand podiumul mansei cuprinse intre Segovia si Avila (141 km), finalul fiind unul clasic pentru ciclistii familiarizati cu Turul Spaniei.

Karsten Kroon de la CSC si-a trecut in cont victoria de etapa, dupa ce i-a invins la sprint pe conationalii sau Thomas Dekker si Bauke Mollema (ambii de la Rabobank). Cum in Turul Castilla si Leon nu se acorda bonificatii de etapa, lider la general a ramas spaniolul Alberto Contador (Astanta), castigatorul primei etape.

Finalul de la Avila a fost controlat de echipa Astana, singurul atac avandu-l in prim plan pe spaniolul Samuel Sanchez (Euskaltel). Tentativa acestuia de a se desprinde a esuat astfel ca victoria de etapa s-a decis la sprint in favoarea olandezului Kroon.

"Am parcurs finalul de la Avila de cateva ori inainte in Vuelta si mi se potriveste foarte bine, tinand cont si de forma mea actuala. Asa ca am decis sa atac victoria de etapa si totul a iesit perfect", a declarat Kroon pentru site-ul oficial al echipei CSC.

Pentru Kroon aceasta este prima victorie din 2008, dupa ce reusise o clasare pe locul secund in etapa a cincea din Paris-Nisa.

Caravana cursei iberice se va pune miercuri in miscare de la Valladolid, finalul fiind programat la Villa del Libro de Uruena, dupa 160 km.

Chicchi si Liquigas la conducerea Saptamanii Internationale Coppi si Bartali

A 8-a editie a Saptamanii Internationale Coppi si Bartali a debutat, marti, la Riccione cu doua etape. Prima parte a zilei a fost dedicata unei etape de plat in linie, desfasurata la Riccione pe distanta a 95 km, victoria fiind obtinuta la sprint de italianul Francesco Chicchi de la Liguigas, rutier care s-a impus in ultima etapa a Tirreno-Adriatico.

In partea a doua a zilei inaugurale ciclistii s-au intrecut intr-un contratimp pe echipe, desfasurat pe distanta a 11.8 km la Misano. Victoria a revenit gruparii Liquigas a liderului Chicci, care a acumulat un avans de sase secunde in fata coechipierului Vincenzo Nibali.

Miercuri se desfasoara etapa a doua, intre Castel San Pietro Terme si Faenza, pe distanta a 175.6 km.

Altfel, sprinterul italian Alessandro Petacchi originar din La Spezia a anulat toate antrenamentele programate in aceasta saptamana din cauza unei raceli care l-a facut sa ruleze cu dificultate in Milano-San Remo.

Onlinesport



Asalt olandez la Avila