Ciclism

Alexander Geniez castiga prima etapa din Vuelta cu final in catarare

Asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani, in Turul Spaniei ostilitatile debuteaza devreme si nici editia din 2016 nu face exceptie.

 

Luni, in etapa a 3-a, francezul Alexander Geniez de la FDJ a castigat la Mirador de Ezaro dupa un efort solitar admirabil pe catararea finala unde, potrivit invingatorului, a fost o atmosfera ca pe celebrul Alpe d'Huez din Turul Frantei.

Geniez s-a impus la final cu un avans de 21 de secunde in fata spaniolului Ruben Fernandez, echipierul lui Movistar, care a preluat tricoul rosu de lider al ierarhiei generale.

Topul cinci al etapei a 5-a a fost completat de Alejandro Valverde, Chris Froome si Esteban Chaves, toti ajunsi la sosire cu o intarziere de 26 secunde in raport cu invingatorul.

Nairo Quintana a pierdut sase secunde in raport cu acestia, in timp ce Alberto Contador a sosit cu o intarziere de 28 de secunde fata de grupul Froome.

Fernandez este al treilea lider al Turului Spaniei din acest an, dupa Peter Kennaugh si Michal Kwiatkowski, si are un avans de sapte secunde in fata lui Valverde. Al treilea este Froome la 11 secunde, urmat de columbienii Chaves si Quintana la 17 secunde.



Alexander Geniez castiga prima etapa din Vuelta cu final in catarare