Ciclism

Alex Buttazzoni a castigat etapa a patra din Mica Bucla

Italianul Alex Buttazzoni, de la echipa San Marco Concrete, a câstigat, miercuri, cea de-a patra etapa din Turul Ciclist al României, disputata pe traseul Suceava - Câmpulung - Sucevita - Radauti - Siret - Bucecea - Botosani, transmite trimisul MEDIAFAX.

Buttazzoni a terminat cei 226 de kilometri în 5 ore, 45 de minute si patru secunde. Podiumul etapei a patra a fost completat de grecul Ioannis Tamouridis, de la SP Tablewere, sosit al doilea, si de ucraineanul Oleksandr Prevar, de la Kolss Cycling Team.

Câstigatorul celei mai lungi etape din editia a 47-a a Turului României a declarat la finalul cursei ca nu se astepta sa câstige cursa încheiata la Botosani. "Eu speram ca voi reusi sa câstig în ultimele trei etape, nu astazi. Ma bucur ca am reusit, desi a fost o etapa foarte grea. Sper sa continui asa si, daca se poate, sa mai obtin 1-2 victorii pâna la final. Nivelul cursei este destul de ridicat, mai ales pe ultimii 50 de kilometri ai fiecarei etape. Îmi place foarte mult în România, peisajele sunt foarte frumoase, însa drumurile sunt cam proaste, iar noi, pe bicicleta simtim fiecare groapa", a spus Oleksandr Prevar.

Chiar daca se anunta cea mai dificila etapa a turului, cursa de miercuri a fost animata înca din primul kilometru, când componentul echipei CS Dinamo Tamas Csicsaky a luat un avans de aproximativ 2 minute fata de pluton, câstigând si primul sprint, de la kilometrul 63, din localitatea Câmpulung. Dinamovistul a fost prins din urma chiar la începutul primei catarari, cea de la Sadova (la kilometrul 76). Italianul de la Tusnad Cycling Team, Bruno Rizzi, si-a adjudecat atât prima catarare, cât si pe cea de-a doua, de la kilometrul 101, din localitatea Ciumarna. A treia catarare a fost câstigata de bulgarul Vasilev Krasimir, de la SK Dobrich 1905, care a reusit sa se impuna si în ultimele doua sprinturi, de la Radauti (kilometrul 134) si de la Siret (kilometrul 155).

Cursa nu a fost una lipsita de incidente, iar cu câteva sute de metri înaintea finalului, pe strazile din Botosani, patru rutieri, Zoltan Sipos (România Under 23), Angelo Ciccone (San Marco Concrete), Dmytro Zaiet (Athlet Ucraina) si Guler Mustafa (Konya Cycling Team Turcia), s-au ciocnit între ei într-o curba. Cel mai grav s-a accidentat ciclistul turc, care a fost transportat la spitalul din Botosani, având clavicula rupta.

Bulgarul Vladimir Koev, de la Vivelo Bulgaria, a reusit sa îsi pastreze tricoul galben, pe care îl va purta si în etapa a cincea.

De asemenea, dinamovistul Alexandru Ciocan ramâne în continuare românul cel mai bine clasat în ierarhia generala si va purta tricoul albastru în etapa a cincea.

Tricoul alb va fi purtat de grecul Ioannis Tamouridis, cel verde de Bruno Rizzi, iar cel rosu îi va reveni lui Marcolina Piergiacomo, de la Cycling Team Friuli.

La festivitatea de premiere a fost prezent si primarul orasului Botosani, Catalin Flutur, care a oferit premii speciale pentru rutierii români, pentru câstigatorii etapei a patra si pentru detinatorii tricourilor distincte. Premiile oferite de catre Primaria Municipiului Botosani se ridica la suma de 10.000 de lei.

Cea de-a cincea etapa din Turul Ciclist al României se va disputa joi, pe traseul Botosani - Bacau, având o lungime de 160 de kilometri. Plecarea este programata la ora 13.00, din fata Primariei Municipiului Botosani.

Mediafax



Alex Buttazzoni a castigat etapa a patra din Mica Bucla