Ciclism

Alejandro Valverde obtine prima victorie din cariera in Turul Italiei

Rutierul spaniol Alejandro Valverde a obtinut, marti, prima sa victorie de etapa in Turul Italiei, cursa la startul careia s-a aliniat in premiera in urma cu aproape trei saptamani.


sursa: twitter.com/giroditalia

La cei 36 ani ai sai Valverde a sprintat ca la prima tinerete si l-a invins pe olandezul Steven Kruijswijk, purtatorul tricoului roz.

Podiumul etapei a 16-a cu final la Andalo a fost completat de rusul Ilnur Zakarin.

Kruijswijk, liderul surpriza din Turul Italiei, isi pastreaza tricoul roz si are acum un avans de fix trei minute in fata columbianului Esteban Chaves, in timp ce Valverde a urcat pe locul al treilea, la 3 minute si 23 de olandezul din frunte.

Fostul castigator al celor trei Mari Tururi, italianul Vincenzo Nibali s-a scufundat pe o catarare de categoria a 2-a si a pierdut secunde pretioase fiind impins pe patru la general. Intarzierea acestuia este acum de 4 minute si 43 de secunde.

Revenind la Valverde, eroul zilei de marti, acesta intra in galeria selecta a ciclistilor care au obtinut victorii de etapa in toate cele trei Mari Tururi si este al 14-lea spaniol cu o astfel de performanta.

Mai mult decat atat, Valverde este cel mai varstnic spaniol care a obtinut o etapa in Turul Italiei, dupa Sastre (34 ani), Vicioso (34 ani), Lejarreta (34 ani) si Julio Jimenez (33 ani).



Alejandro Valverde obtine prima victorie din cariera in Turul Italiei