Ciclism

Alberto Contador si-a asigurat al doilea Giro din cariera

In pofida celor doua victorii la rand obtinute de italianul Fabio Aru, spaniolul Alberto Contador a gestionat favorabil avansul de peste patru minute si doar un dezastru in etapa finala de la Milano il poate priva de imbracarea tricoului roz.

Contador a inceput etapa de sambata cu un avans de 4 minute si 37 de secunde in fata lui Aru, dar acesta a mizat totul pe cartea atacului si a reusit sa recupere 2 minute si 25 de secunde prin victoria de etapa obtinuta.

Italianul de la Astana a lansat atacul pe catararea penultima a etapei, iar Contador nu a reusit sa-I raspunda acestuia.

“Nu m-am simtit bine, probabil din cauza efortului acumulat, dar am stiut ca am un avans bun in clasamentul general. Niciun moment nu m-am gandit ca tricoul roz este in pericol. Acest Giro este practic castigat, asa ca sunt pregatit sa ma gandesc la urmatorul obiectiv”, a spus Contador.

Rutierul de la Tinkoff in varsta de 32 ani va bifa al saptelea Mare Tur din cariera. Acesta are pana acum doua Tururi ale Frantei (2007, 2009), un Tur al Italiei (2008) si trei Tururi ale Spaniei (2008, 2012 si 2014).

Contador va incerca in iulie sa devina primul om dupa Marco Pantani in 1998 care obtine dubla Turul Italiei-Turul Frantei in acelasi an.



Alberto Contador si-a asigurat al doilea Giro din cariera