Ciclism

Alberto Contador in roz la Milano. Eduard Grosu termina primul sau Mare Tur

Victorie la general pentru Alberto Contador in editia din acest an a Turului Italiei. Este al saptelea succes intr-un Mare Tur pentru rutierul spaniol in varsta de 32 ani.

Contador a ajuns in roz la Milano aparandu-si cu succes tricoul roz in fata principalilor sai urmaritori, Fabio Aru (Italia) si Mikel Landa (Spania), cei doi rutieri de la Astana care i-au contestat victoria in etapele montane. La final, diferenta dintre Contador si Aru a fost de un minut si 53 de secunde, in timp ce Landa a incheiat la trei minute si cinci secunde.

Pentru Contador este al doilea Tur al Italiei cucerit in cariera dupa cel din 2008. Putea fi al treilea, dar victoria din 2011 i-a fost luata ibericului la masa verde si acordata italianului Michele Scarponi.

Victoria de etapa in ultima zi a cursei a revenit belgianului Iljo Keisse de la Etixx, acesta invingandu-l la un sprint in doi pe australianul Luke Durbridge de la Orica.

Cei doi s-au desprins din pluton pe circuitul urban de la Milano intr-o actiune care la inceput avea putine sanse de izbanda, insa acestia au profitat de apatia plutonului si la final s-au luptat intre ei pentru succesul de etapa.

Pe pozitia a 3-a a incheiat Roger Kluge de la IAM Cycling. Eduard Grosu a incheiat primul sau Mare Tur din cariera in grupul de frunte, fara insa a reusi sa se implice in lupta dusa pentru topul zece. Acesta s-a clasat pe locul 14.

Grosu ramane cu locul 5 obtinut la sprint in etapa de la Jesolo, cea mai mare performanta pentru ciclismul romanesc intr-un Mare Tur profesionist. Sergei Tvetcov, al doilea roman prezent in cursa, a reusit de asemenea sa ajunga la Milano.



Alberto Contador in roz la Milano. Eduard Grosu termina primul sau Mare Tur