Ciclism

Abandon pentru tricoul galben din Turul Frantei

Doar doua zile s-a bucurat germanul Tony Martin de tricoul galben obtinut in Turul Frantei.

Rutierul de la Etixx-Quick Step a suferit o fractura de clavicula dupa o cazatura la finalul etapei a 6-a de la Le Havre.

Martin a agatat roata unui rutier de la Europcar, s-a dezechilibrat si in busculada creata au fost implicati mai multi oameni de general. Printre acestia Vincenzo Nibali, Christ Froome si Nairo Quintana.

Purtatorul tricoului galben s-a ridicat cu dificultate de la pamant si a fost ajutat sa revina pe bicicleta, dupa care a trecut linia de sosire acompaniat de mai multi coechipieri de-ai sai.

Dintre acestia a lipsit cehul Zdenek Stybar, insa acesta a avut un motiv foarte intemeiat sa nu fie alaturi de liderul sau. Castigatorul din acest an din Strade Bianche a atacat decisiv la Le Havre obtinand prima sa victorie din cariera in Turul Frantei.

Tony Martin a ajuns la final, a urcat pe podium pentru a imbraca din nou tricoul galben, insa dupa etapa si-a anuntat abandonul dupa rezultatul radiografiei potrivit careia s-a ales cu o fractura de clavicula.

Niciun rutier nu va fi purtat pe sosea in etapa a 7-a, Livarot- Fougeres, ultima sansa a sprinterilor inaintea etapei contratimp si a muntilor.

Statistica

De la danezul Michael Rasmussen in 2007, rutieru retras din cursa de echipa sa Rabobank, nu a mai abandonat niciun alt purtator al tricoului galben in Turul Frantei.

Ultimul lider pe sosea abandonat intr-un Mare Tur a fost Nairo Quintana in Turul Spaniei 2014.



Abandon pentru tricoul galben din Turul Frantei