Ciclism

A murit eternul loc doi din Turul Frantei

Sursă foto: https://twitter.com/alafpolak1

Ciclismul mondial este mai sarac dupa ce Raymond Poulidor (foto stanga) a plecat dintre noi la varsta de 83 ani.

Presa franceza anunta ca cel ramas in istorie cunoscut drept ”eternul loc doi” a trecut la cele vesnice in localitatea Saint-Léonard-de-Noblat dupa mai bine de o luna de suferinta.

Alintat de fani ”Poupou”, Raymond Poulidor a avut o cariera de 18 ani in ciclismul mondial, fiind una dintre figurile emblematice ale sportului cu pedale din ani 60-70.

Rivalitatea cu Jacques Anquetil, de cinci ori castigator al Turului Frantei, a scris pagini din istoria ciclismului.

Poulidor a incheiat de doua ori pe locul secund si in alte trei ocazii a fost al treilea in Marea Bucla intre anii 1962 si 1976.

Un excelent catarator, Poulidor s-a consolat prin castigarea Turului Spaniei in 1964 si a doua mari clasice monument, Milano - San Remo (1961) si Sageata Valona (1963). De asemenea, acesta a mai triumfat in Paris-Nisa (1972, 1973) si in Dauphine (1966, 1969).

In palmaresul lui Poulidor mai exista un titlu mondial pe sosea cucerit in 1961 si sapte victorii de etapa in Turul frantei.

Raymond Poulidor a fost prezent la editia din acest an a Campionatului Mondial gazduit de Yorkshire (Marea Britanie), unde l-a sustinut pe nepotul sau Mathieu van der Poel, un olandez de 24 ani care in acest an a castigat Amstel Gold Race si trei etape in Turul Britaniei.



A murit eternul loc doi din Turul Frantei