Alte Sporturi

Campionatul Mondial de Sah: Remiza de 122 de mutari intre Carlsen si Anand

Meciul al saptelea al finalei Campionatului Mondial de Sah dintre norvegianul Magnus Carlsen si indianul Viswanathan Anand s-a incheiat cu o remiza, dar una spectaculoasa.

Scorul general este de 4-3 pentru Carlsen, iar cine ajunge primul la 6,5 din cele maxim 12 meciuri va deveni campion mondial. Daca va fi nevoie de partide de departajare, acestea vor fi unele rapide si se vor disputa dupa 27 noiembrie.

In meciul 7, Carlsen a inceput cu albele si s-a jucat apararea berlineza. Anand a hotarat la un moment dat sa isi sacrifice nebunul pentru doi pioni, ramanand cu tura, fata de Carlsen care dispunea de cal si tura.

Insa, danezul nu a reusit sa isi frucitice avantajul, pentru ca Anand a presat cu pionii ramasi in plus. Carlsen a incercat tot ce se poate pentru a incerca sa captureze pionii adversi si pana la urma a reusit, remiza confintindu-se la mutarea 122, cand s-a facut schimb de ture.

A fost insa un meci dur, in care orice greseala de pe final a lui Anand putea fi fatala. In acelasi timp, Carlsen a incercat in mod evident sa isi oboseasca adversarul, mai ales ca Anand va juca urmatorul meci cu albele.



Campionatul Mondial de Sah: Remiza de 122 de mutari intre Carlsen si Anand