Box

WBC deschide o ancheta in meciul Bute - Jack. S-ar putea rejuca. Cifrele care arata inferioritatea clara a romanului

Mauricio Sulaiman, presedintele WBC, a anuntat duminica faptul ca se va deschide o ancheta legata de meciul dintre Lucian Bute si Badou Jack, terminat la egalitate. Acesta considera ca victoria trebuia sa fie a lui Jack, iar cifrele nu il contrazic, fiind total in defavoarea lui Bute.

Seful WBC crede ca acei doi arbitri care au acordat meci egal cu scorul 114-114 au viciat rezultatul si i-au negat lui Jack o victorie clara, asa cum al treilea arbitru a punctat cu 117-111 in favoarea suedezului

"Sunt extrem de dezamagit de arbitraj si vom investiga aceasta chestiune", a declarat Sulaiman.

[news-118987]

In cazul in care se dovedeste ca arbitrii au gresit punctajul si au viciat rezultatul, partida se va rejuca.

100 de pumni in minus, dar egali

In meciul de duminica dimineata, Badou Jack si-a pastrat centura WBC la categoria supermijlocie, dupa un rezultat de egalitate la puncte cu Lucian Bute. Cei trei arbitri au acordat notele astfel:117-111 (pentru Jack), 114-114 (egal) si un alt  egal114-114. Egalitatea i-a infuriat pe Jack si pe impresarul sau, nimeni altul decat celebrul  Floyd Mayweather Jr., ambii acuzand vehement arbitrajul si cerand corectitudine in box.

Bute nu a criticat nici un moment decizia de egalitate, semn ca i-a convenit.

Fie ca ne place sau nu ne place, Lucian Bute a trimis cu mai putin de 100 de lovituri reusite fata de adversarul sau. Jack a avut 278 de lovituri reusite, pe cand Bute doar 179. Si, chiar asa, meciul s-a terminat egal la puncte.

Lucian Bute are un record de 32-4, 25 KO, iar Badou Jack 21-1-2, 12 KO.

[news-118990]



WBC deschide o ancheta in meciul Bute - Jack. S-ar putea rejuca. Cifrele care arata inferioritatea clara a romanului