Box

Vladimir Klitschko l-a invins la puncte pe Mariusz Wach

Greul Wladimir Klitschko si-a pastrat cele patru centuri mondiale dupa ce l-a învins la puncte pe polonezul Mariusz Wach într-un meci desfasurat la Hamburg.

În vârsta de 36 de ani, Vladimir Klitschko nu a fost niciodata serios pus în dificultate de salangerul Wach, acesta dovedindu-se un bun încasator pâna la finalul meciului.

Enervat de o lovitura încasata în runda a 5-a din cele 12 programate, ”Ciocanul de otel” Vladimir Klitschko a cautat sa-l faca Knock Out pe Wach, iar polonezul nu a fost departe de o înfrângere înainte de limita.

Vladimir Klitschko si-a aparat pentru a 13-a oara consecutiv titlurile mondiale la grei. Doar alti doi pugilisti stau mai bine decât ucraineanul la acest capitol: Joe Louis (25) si Larry Holmes (20).

Runda a 8-a s-a dovedit cea mai dificila pentru polonez, acesta încasând lovitura dupa lovitura si cu toate acestea a rezistat pâna la sunetul gongului.

La finalul meciului cei trei judecatori de margine i-au acordat victoria în unanimitate lui Vladimir Klitschko: 120-107, 120-107 119-109.

În vârsta de 36 ani, Vladimir Klitschko a obtinut astfel a 59-a victorie în 62 de meciuri, pastrându-si centurile mondiale la categoria grea în versiunile IBF, IBO, WBO si WBA.

Pentru Wach aceasta este prima înfrângere dupa 27 de victorii consecutive la categoria grea.



Vladimir Klitschko l-a invins la puncte pe Mariusz Wach