Box

Victorii pentru Ionut Iftimoaie si Catalin Morosanu in gala Superkombat de la Craiova

Sportivi din patru continente au participat, sâmbata seara, la gala K1 din Sala Polivalenta din Craiova, în prezenta a peste 4000 de craioveni, iar spectacolul a fost asigurat de vedete precum Ionut Iftimoaie, Catalin Morosanu sau Sebastian Ciobanu.

Gala de SuperKombat a cuprins 9 meciuri, dupa regulile de K1, la categoria plus 96 de kilograme. Au fost patru meciuri de tip Final Elimination, care au contat pentru calificarea în marea finala, din 22 decembrie si alte cinci SuperFight-uri. În meciurile de Final Elimination, Pavel Zhuralev, din Ucraina, s-a calificat în marea finala, în fata lui Freddy Kemayo, dupa trei runde, prin decizie la puncte.

Românul Sebastian Ciobanu s-a calificat si el în finala, dupa ce l-a învins pe cehul Roman Kleibl, tot dupa trei reprize, cu o decizie de 2 -1, din partea arbitrilor. Englezul Daniel Sam a fost învins prin KO tehnic de surinamezul Ismael Londt, dupa de medicul a constatat ca luptatorul britanic nu poate continua lupta în urma unei lovituri în arcada.

Ultima lupta din Final Elimination, i-a pus fata în fata pe românul Benjamin Adegbuyi cu câstigatorul K1 Sergei Lashenko, care i-a luat locul pe ultima suta de metri lui Alexeiy Ignashov, care s-a accidentat înainte de gala. Românul l-a învins pe ucrainean, dupa ce antrenorii lui Lashenko au aruncat prosopul si au abandonat lupta.

Deliciul publicului l-au facut însa meciurile de tip Super Fight. Ibrahim Aarab, din Maroc, l-a învins pe Dzevad Poturak, din Bosnia -Hertegovina, în primul Super Fight al serii. Ucraineanul Dmitri Bezus a fost descalificat în meciul al doilea, dupa ce a aplicat o lovitura cu cotul, nepermisa, cehului Tomas Hron, care a fost declarat câstigator.

Iftimoaie se gândeste la retragere.

Main Event-urile serii au fost meciurile lui Iftimoaie cu James Wilson si al lui Morosanu cu Uraganul Williams. Ionut Iftimoaie a lupta împotriva lui James Wilson, supranumit the Beast si l-a învins dupa trei runde prin decizie unanima a arbitrilor.

”A fost un public superb la Craiova. Vreau sa le multumesc pentru sustinere. Vin dupa trei saptamâni de cantonament si a fost foarte greu pentru mine sa revin, dar ma bucur ca l-am învins pe James. Vreau sa îmi dedic timp familiei si business-ului si poate anul viitor mai fac un meci sau doua si apoi ma retrag", a declarat dupa meci Ionut Iftimoaie.

Catalin Morosanu a trecut de americanul Carter Williams dupa trei reprize. Morosanu a câstigat la puncte, detasat, în fata unui public care l-a aplaudat în picioare minute în sir dupa decizia arbitrilor.

În ultimul meci al galei, cehul Petr Vondracek l-a învins pe americanul de origine româna Radu Spinghel. "Am avut un plan, care nu a mers seara asta. Am încercat sa îl înving, dar a contraatact si are tot meritul pentru aceasta victorie", a declarat Radu Spinghel, la finalul galei.

Superkombat-ul de la Craiova a avut loc în Sala Polivalenta, care a ars în urma cu 18 ani. Autoritatile locale au inaugurat noua constructie cu aceasta gala, iar spectacolul a fost transmis în direct în 75 de tari, de pe patru continente.



Victorii pentru Ionut Iftimoaie si Catalin Morosanu in gala Superkombat de la Craiova