Box

Victorie scandaloasa pentru Froch in fata lui Groves

Carl Froch si-a aparat, sambata seara, centurile mondiale IBF si WBA la categoria supermijlocie dupa o victorie scandaloasa obtinuta prin KO in repriza a 9-a a confruntarii cu George Groves. Arogantul Froch a fost knockdown in prima runda dupa un inceput in forta al oponentului sau si a primit numaratoarea arbitrului inaintea de a obtine o victorie controversata, asa cum au apreciat dupa meci marile posturi BBC, Sky Sports si ESPN.

Dominat de mai tanarul sau adversar in cinci din primele opt runde, Froch a primit in a 9-a repriza un ajutor nesperat din partea arbitrului de ring. Acesta a oprit lupta luandu-l pur si simplu in brate pe Groves dupa un schimb prelungit de lovituri intre cei doi combatanti.

Decizia arbitrului este curioasa si a fost contestata virulent de suporterii prezenti in Phones 4u Arena din Manchester tinanand cont ca Groves nu a fost doborat la podea si nici nu a dat semne ca ar fi fost cu "benzina" pe terminate.

Arbitrul a oprit meciul pentru ca asa a considerat el si nici macar nu l-a numarat intr-o prima faza pe luptatorul de 25 ani.

Pana in momentul opririi meciului Groves a reusit un meci curajos in fata unui Froch care a incasat lovituri serioase. Cu 11 ani mai tanar decat adversarul sau, Froch a avut un inceput greu de meci si chiar a fost numarat de arbitru cu zece secunde inaintea finalului primei runde.

Abia in repriza a cincea Froch si-a gasit ritmul si a dominat lupta cu un Groves ce a fost in dificultate, insa acesta din urma a revenit puternic in runda a sasea cand l-a prins pe adversarul sau cu mai multe lovituri la cap si corp.

Neoficial, in momentul opririi nejustificate a meciului de catre arbitrul de ring Groves castigase cinci din cele opt reprize incheiate si avea mari sanse sa rastoarne calculele hartiei si sa-i ia centurile mondiale lui Froch.

Groves nu a acceptat sub nicio forma deznodamantul si a vociferat in permanenta chiar si inainte ca Froch sa fie anuntat oficial invingator. Dupa aceea Froch a incercat sa-l lamureasca pe Groves de superioritate sa si de necesitatea incheierii meciului inainte de limita, insa Groves cu siguranta va cere revansa mai ales dupa modul in care s-a prezentat in ring si problemele pe care i le-a cauzat campionului mondial IBF si WBA de la supermijlocie.

Dupa meci antrenorul lui Froch a declarat: "Carl nu are de ce sa-i acorde revansa lui Groves. L-a invins deja o data".

Chiar daca tabara lui Froch nu va recunoaste niciodata, cel supranumit "Cobra" a intrat in meciul de la Manchester cu 100% respect din partea fanilor si a iesit cu 20% la final, pentru a reda ce a comentat unul dintre fanii britanici pe o retea de socializare. Chiar daca a pierdut intr-un mod extrem de controversat, George Groves si-a castigat la cei doar 25 ani ai sai un loc de seama in elita pugilistilor la cel mai inalt nivel.



Victorie scandaloasa pentru Froch in fata lui Groves