Box

Tyson Fury l-a invins prin KO pe Deontay Wilder intr-o lupta epica in Las Vegas

Sursă foto: twitter.com/sporf

A treia confruntare a celor doi colosi de la categoria grea a fost de departe si cea mai spectaculoasa. Britanicul Tyson Fury l-a facut KO pe americanul Deontay Wilder in a 11-a repriza a luptei care a avut loc, sambata noapte, in Las Vegas.

Detinator al centurii WBC la categoria grea si neinvins pana acum, Fury a fost trimis de doua ori la podea in repriza a 4-a.

Doua momente grele peste care britanicul poreclit “Gypsy King” a avut puterea sa treaca si sa revina in lupta cu sanse la victorie.

Niciodata pana acum Fury nu mai fusese trimis la podea de doua ori in aceeasi runda.

Fury era constient ca doar un KO ii poate aduce victoria si l-a obtinut in repriza a 11-a dupa o serie de lovituri la cap.

Un upercut l-a destabilizat pe Wilder, pentru ca un croseu de dreapta sa-l trimita pe american in lumea viselor.

Wilder se clatinase si in repriza a 10-a, cand a fost trimis prima data la podea de Fury, insa atunci a avut forta sa se ridice.

“M-am dus la el sa-i strang mana si sa-i spun ca a luptat bine, dar atitudinea lui a fost ceva de genul nu vreau, nu te respect”, a povestit Fury dupa meciul din Las Vegas.

De cealalta parte, Wilder a ramas fara cuvinte dupa a doua infrangere suferita in fata lui Fury.

“Am dat tot ce am avut mai bun, dar se pare ca n-a fost suficient. Stiam ca n-a urcat in ring sa faca balet, ci a venit sa ma rupa in doua, ceea ce a reusit pana la urma”, a spus un Wilder resemnat.

Lupta de sambata noapte a fost a treia intre Fury si Wilder, o trilogie deschisa de remiza din 2018, in Los Angeles.

Apoi, in 2020, Fury il invingea pe Wilder prin KO Tehnic.

Acum fanii boxului din intreaga lume viseaza cu ochii deschisi la o lupta pentru unificarea centurilor la categoria grea intre ucraineanul Oleksandr Usyk si Tyson Fury.

Usyk i-a luat patru centuri lui Anthony Joshua chiar la el acasa, in Londra.



Tyson Fury l-a invins prin KO pe Deontay Wilder intr-o lupta epica in Las Vegas